Een bromtoon horen door de Buis van Eustachius?

Hoewel de buis van Eustachius wordt geacht de luchtdruk te regelen, slijm af te voeren en het oor te beschermen is de buis zelf vaak oorzaak van vele stoornissen. Het waarnemen van een bromtoon kan een oorzaak zijn.

De Buis van EustachiusDe buis van Eustachius vormt de verbinding tussen de middenoorholte en de keel-neusholte. Door het elastische kraakbeen en de slappe wanden is de buis van Eustacius normaliter afgesloten, waardoor bacteriën en ongewenste stoffen geen kans hebben vanuit de keel in het middenoor te komen. Bij slikken, kauwen, geeuwen en spreken zorgen twee spiertjes ervoor dat deze buis heel even open gaat. Hierdoor blijft de luchtdruk aan beide kanten van het trommelvlies gelijk. De buis zorgt ook voor verversing van de lucht in het middenoor, beschermt het middenoor tegen vocht uit de neusholte en zo ook tegen ziekmakende bacteriën. Ook voert de buis vocht en afval af bij een middenoorontsteking. Er zijn verschillende ingrepen mogelijk bij verstopping van de buis van Eustachius.

Hoewel de buis van Eustachius wordt geacht de luchtdruk te regelen, slijm af te voeren en het oor te beschermen is de buis zelf vaak oorzaak van vele stoornissen.

Een dicht en verstopt oor, oorpijn bij vliegen, lijmoor, vocht achter het trommelvlies, bromtoon in het oor, de eigen stem die veel te hard is, geluiden die dofklinken, knappende geluiden in het oor, geplop, geklik, gekraak. Geen symptoom is gek genoeg voor de hopeloze buis van Eustachius die mensen wereldwijd tot wanhoop drijft.

Kijk op de website van hoorzaken.nl om wat meer info te kunnen bekijken omtrent de Buis van Eustachius.

brom door buis van eustachius